Финалисти в Млад Благотворител

10.11.2016
Финалисти в Млад Благотворител 
Първото издание на конкурса за ученическа инициатива Млад Благотворител навлиза в своя финален етап. Инициативата цели да насърчи доброволчеството и желанието на ученици от 5 до 12 клас да дарят времето, енергията и усилията си в името на благородна кауза. Победителят ще бъде обявен на 5 декември.  Не беше лесно да изберем само 5 сред всички вдъхновяващи проекти, които получихме. 
Ето и финалистите, които ще се състезават за финансиране в размер от 2000 лв. за осъществяване на каузата си:
  • Проект „Подай ръка! Подари усмивка!“, Езикова гимназия „Иван Вазов“, гр. Пловдив – за ремонт и подобряване на средата в детското онкологично отделение на УМБАЛ „Свети Георги“
  • Проект  „С колело на училище“, ученически съвет СУ „Димитър Благоев“, гр. Свищов – за популяризиране на активния начин на живот, чрез поставяне на стойки за колела във всички училища в града.
  • Проект “Щастието е …”, Национална търговска гимназия, гр. Пловдив – подпомагане на социализацията на деца с увреждания и монтиране на адаптирана за тях люлка в къщи за настаняване на деца от семеен тип.
  • Проект „Заедно в новото време”, Център за работа с доброволци към ОП „Младежки център”, гр. Хасково – за обучение на настанените в Дом за възрастни хора в града за ползване на интернет и нови технологии.
  • Проект „Игла дари – кръвна захар премери!”, СУ „Братя Каназиреви”, гр. Разлог – популяризиране на здравословния начин на живот, намаляване на дискриминацията спрямо деца, болни от диабет и закупуване на игли и тест ленти за децата от Пациентска организация „Диабет без страх”.
Финалистите ще представят проектите си във видеоклип пред жури в състав:

Пенка Лазарова – председател на УС на Фондация „Благотворител“
Красимира Величкова – директор на Български дарителски форум
Люба Йорданова – журналист от вестник Капитал

Благодарим на всички останали участници и им пожелаваме да не се отказват и да осъществят каузите, в които вярват!