Дара Гигова

dobrovoltzi-square_0000_dara
Дара Гигова

Дара Гигова

Кратко представяне:
На 19 години съм, от град София. Студентка съм в Националната академия за театрално и филмово изкуство “Кръстьо Сарафов”, специалност Монтаж.

Киното е нещото, което ме вълнува най-силно и на това базирах решението си. В училище профилирах литература и философия, защото се интересувам от хората, начина им на мислене и техните творения. 


Кои твои умения са полезни в дейността на фондацията? 
Уменията, с които съм полезна на фондацията са моята креативност, отговорност и грижа за останалите. Помагам с творческата част на фондацията. Уменията ми да боравя с видео формати и да създавам видео послания са полезни за фондацията, за да бъдат по-атрактивни посланията на каузите за моите връстници. Доброволец съм от скоро, но всяка помощ от моя страна е водена от любов и грижа, затова вярвам, че всичко, с което се захвана, ще пожъне успех.


Какво е да си доброволец за теб?
Именно любовта и емпатията ми към хората, както и желанието ми да помагам, ме насочиха към доброволчеството. За мен, да си доброволец е изключително ценно. Винаги съм обичала да помагам и вярвам, че всеки заслужава любов и подкрепа. 


Защо се включваш с подкрепа в дейността на фондация Благотворител?
За фондация Благотворител разбрах от моята най-добра приятелка Ралица, която е неин стипендиант. Нейната история ме вдъхновява и й помагам с каквото се захване. Знам, че има и други прекрасни, вдъхновяващи млади хора като нея, които заслужават подкрепа. Изключително съм щастлива да бъда част от фондацията и да помагам с каквото мога на тези страхотни хора!


Екипът ни за Таня:

Дара е талантлива, лъчезарна и способна млада дама. Тя ни помага да създаваме видео послания, чрез които с лекота да достигнем до младите хора, на които са посветени всички наши каузи. Като говорим на “техния” език, общуването ни с тях става по-пълноценно, разбирането ни едни към други по-цялостно и опознаването ни по-дълбоко.  Тя ни помага да се сближим с децата и с лекота да постигаме целите си.