Церемония по награждаване на победителите “Млад Благотворител” 2023

ceremoniya-po-nagrazhdavane-ml-bl-2023

Фондация Благотворител чества успехите на своите “Млади благотворители” 2023.

Под блясъка на прожекторите децата получиха признание за стореното добро в своите лични мисии! Предстои да представим свършената работа по всеки проект в отделни публикации.

За събитието пристигнаха ученици и учители от четири различни населени места: 14 човека от гр. Бургас, 11 от гр. Стара Загора, 4-ма от гр. Кърджали и 5-ма от гр. Враца! Два от проектите, спечелили конкурса са от София.

Журиращите се насладиха на ефекта от направения избор!

Учениците бяха приветствани от водещата – обичаната актриса Мая Бежанска и нейният помощник – водещ Кристиян Тодоров!

Журналистът, автор на телевизионното предаване “120 минути” по bTV – Светослав Иванов, грабна сърцата на всички присъстващи с вдъхновяващи думи към младите хора! “Когато ви предстои нещо важно и усетите, че се притеснявате, помислете, това не е притеснение, а вълнение… И така, кажете си: “Аз не се притеснявам, аз само се вълнувам!”.

Всички много се вълнувахме на сцената…

Пълната зала избухваше в спонтанни аплодисменти многократно, предизвикани от емоцията на споделеното!

На събитието освен грамоти към дарители, журиращи, съмишленици и ученици-благотворители, бяха връчени плакети “Сърце на доброто” и медали, извезани с български шевици.

Мотивът на шевицата, извезана върху сърцето е „Дървото на живота“, а на медала е извезан елемент от Дървото на живота.

Плакетите и медалите бяха създадени от момичета, които реализираха проект Българските шевици – мост между поколенията, един от победителите на „Млад благотворител“ 2022 година.

Екипът е обсъдил кой мотив на шевица, да присъства на плакетите и медалите, изборът не е случаен. Цял месец е отнел процесът от идейния вариант до крайния резултат. Трите момичета със златни ръце са: Катерина, която е извезала шевиците, Антония е направила сърцата, а Румяна е подготвила дизайна и сглобила плакетите и медалите.

Повече за символиката на шевицата и защо се спряхме на везани плакети:

От древни времена, българките са украсявали своите дрехи и тези на членовете на семейството си с шевици – красиви, уникални, символични. Един от везбените символи, който често се е вшивал в женската риза – от момента, в който девойката започва да се момее до дълбока старост – е “Дървото на живота”.

“Дървото на живота” представлява стилизирано клонче или храст, завършващо с три или повече цвята. То е оста на света, Връзката между земята и небето, символ е на Кръговрата на живота.

18:00 - 20:30

13 май

Хотел InterContinental Sofia

office@blagotvoritel.org

+359 885 414 038