1-во място “Рециклирай с кауза”

1-во място "Рециклирай с кауза"

  • 1-во място “Рециклирай с кауза”, ОУ “Александър Георгиев-Коджакафалията”, гр. Бургас
  • Класирани с 242 точки
  • Спечелено финансиране: 1500 лв.
  • Категория: /Екология /опазване и грижа за околната среда/

Медиите за проекта

Проект на ученици от ОУ „Ал. Георгиев Коджакафалията“ спечели първо място в конкурса „Млад благотворител 2023“

публикувано на 01.03.23 в 19:00 Автор: Стефка Бакърджиева – радио Бургас

 

Проектът „Рециклирай с кауза“ на ученици от ОУ “Александър Георгиев Коджакафалията” е победителят в националния конкурс „Млад благотворител“ организиран от фондация “Благотворител”. Екипът, който го е създал включва седмокласниците – Десислава Спасова, Сияна Костадинова, Юлия Стойкова, Юлия – Чезара Стайкова, Диляна Видева, шестокласниците от екоклуб „Климатът и аз“ – Елена Пеева, Ива Костадинова, Калина Обретенова, Марк Дончев, Николета Славова, Симеон Томов, Стефани Костадинова, Даниел Вълчев, Франка Янсен. Ръководителите на екипа са г-жа Грета Стоянова и г-жа Таня Сребрева.

 

Проектът включва разделно събиране и рециклиране на хартията в училище. След това тя се използва за направата на красиви сувенири (книгоразделители и мартенички) или STEM помагала за по – малките ученици. Всеки предмет, изработен от ръчно направената хартия има специална част със семенце, която може да бъде засадена. За да не се уврежда семенцето, то е залепено с еколепило от мляко. За да се затвори кръговрата на хартията учениците планират със събраните средства от продажбата на ръчно изработените сувенири от рециклирана хартия да се закупят нови книги към Народно читалище “Асен Златаров 1940” -Бургас.

 

Учениците от проекта с гордост съобщиха, че са успели да продадат всички направени от тях мартеници от екохартия и събраната сума от 274 лева ще бъде предоставена за каузата им.

 

 

В конкурса “Млад благотворител 2023” са участвали проекти в четири категории – Подкрепа за деца/ученици, лишени от родителски грижи или възрастни хора в нужда, Съхраняване на музикалното наследство на България, Екология /опазване и грижа за околната среда/ и Иновативно предприемачество с кауза. Проектът на децата от бургаското училище ще е един от финасираните за изпълнение през 2023 година и за първото място получава 1 500 лв.

https://bnr.bg/burgas/post/101787406/proekt-na-uchenici-ot-ou-al-g-kodjakafaliata-specheli-parvo-masto-v-konkursa-mlad-blagotvoritel-2023

 

…………………………………………….

Участие в ТВ предаване „Добро утро, Бургас“

https://www.youtube.com/watch?v=OGFH19hyARk

Новини