Актуално Програми публикации

Илияна Илиева – една от 12-те

iliana i 600x480 pxlТази година представяме индивидуално всеки от стипендиантите на фондация Благотворител в програма “Постигам по-висок успех”.

Днес ви срещаме с Илияна Илиева от Шумен, тя е една от нашите 12 ученици и студенти!
На 21-ви април Илияна навърши своите 19 години! Освен, че е успешна в училище, тя е и изключително талантлива.

Чудесно момиче в 12-ти клас, което вече има авторски изложби  и авторски ревюта на свои модели!
Получихме снимка на картина от нея и я споделяме тук… платното е завършено едва преди 30 минути.

Помолихме, Илияна да ни разкаже за себе си, споделяме написаното от нея:

“През февруари 2020 г. направих първата ми самостоятелна изложба с ревю на първите ми модели за рокли. След нея имах огромно желание да направя още една, само че в по-голям град, но нямаше как… заради пандемията нещата бяха много различни и рискови за всички. Въпреки това пак имах какво да правя. След изложбата се запознах с уникални хора, които ми показваха коя врата да отворя. Заедно с това и поръчките на картини нараснаха и продавах извън границите на България. Обаче след всяка една поръчка вижданията ми за изкуството се промениха, не изпитвах онова удоволствие, което изпитвах преди. Чувствах се все едно правя всичко насила.
2021 година вече се бях ориентирала, че искам да продължа професионално да се развивам в областта на Икономиката и най-точно в Мениджмънт частта. Заедно с подготовката за университета се подготвях и за бала ми. Месеци се чудих с какво точно да се представя. Имах много идеи и веднага се свързах с дизайнера Милена Тополова да ми помогне с какво точно да съм облечена. Нарисувах модела, показах ѝ го и тя веднага го хареса, след това започнахме работа. В процес на изработка променяхме малките детайли, за да няма втора такава. Роклята е готова, всичко за бала е готово и предстоеше само университета.
Подготовката за изпита беше в продължение на седмици, но накрая взех изпита за прием с 5.50. Вече се записах и ще бъда студентка вав Варна, редовно обучение. Сбъднах още едно свое желание.
Сред всички тези хубави моменти и лични, и административни работи, се запознах с много хора и завързах много връзки.”

В началото на настоящата учебна година я попитахме няколко въпроса, ето как ни отговори:

Кои са силните черти на характера ти?
“Силна черта в характера ми е, че съм упорита и обичам предизвикателствата, както и да опитвам нови неща. Силата ми е в изкуството, но скоро се надявам да имам сила и в Икономиката”

Ако имаш супер компютър, който знае отговора на всеки въпрос, свързан с ……(любима област, известна личност, хоби), какъв въпрос щеше да му зададеш?
„Каква е тайната на успеха?”.

Щастливи сме, че срещнахме нашите 12 ученици и студенти, които подкрепяме през учебната 2021/2022 година!

Програма “Постигам по-висок успех” се осъществява с подкрепата на Euroins Bulgaria и марка Baristo.