Актуално Програми публикации

Запазете датата 27-ми юни

Malka DecaФондация Благотворител организира национална кръгла маса.

Темата на събитието: Стратегии за изграждане на характера  –  как образованието на сърцето и на ума могат да бъдат равностойни в класната стая

Децата са бъдещето и в природата им няма компромиси!

Каним всички, които работят в сферата на образованието да дойдат и да споделят своя опит и да почерпят от чуждия.

Вярваме, че образованието е най-смислената инвестиция в бъдещето на обществото ни. Съдействаме за укрепване на нравствените ценности и устойчива промяна на средата чрез образователни проекти, насочени към младежи в неравностойно положение и деца и ученици в различни учебни заведения.

 

Заповядайте на дикусия, която ще се състои в София на 27 юни 2019 от 13:00 до 16:00 часа в SOHO, с адрес  ул. Искър 4

На събитието ще споделим важни моменти от натрупания опит от осем години работа по програма ДОБРОДЕТЕЛИ и провеждането на “Уроци за сърцето” в училища и детски градини в България.

Програма на събитието ще убликуваме на 18-ти юни

До тогава можете да се запознаете с мисията ни да помагаме на учителите да работят и развиват благородните качества в характера на децата.

Програмата се съсредоточава върху развитието на емоционалната зрялост и изграждането на качества на характера при децата като благодарностчестност, решителност, щедростсътрудничество, смелост, грижовностотговорност, уважение и др., и създаването на училищна среда, в която се мотивира осъзнатото им разбиране и прилагане в ежедневието на учениците. 

Издадохме наръчници за учители, които ще ви представим като метод за реализация на програмата в детски градини и училища:

Книгите “Уроци за сърцето” са издадени от фондация Благотворител 2018 г. в помощ на учителите. 
 
Книга първа: Наръчник за изграждане на характера и емоционалната зрялост на деца в предучилищна възраст, съдържа 20 учебни плана, които представят качества като честност, щедрост, смелост, единство, чрез вдъхновяващи истории, дискусия, игри и артистични дейности.

Книга втора:  Наръчник за изграждане на характера и емоционалната зрялост на деца в начална училищна възраст, съдържа 37 учебни плана, посветени на качества като увереност, щедрост, отговорност, търпение, благодарност, целеустременост… Включени са общи теми като Лупа на доброто, Задружен клас, Силата на думите…, както и съвети за привличане сътрудничеството на родителите.

Книгите може да поръчате от сайта на програма “Добродетели” ТУК

Интервюта и споделен опит във видео материали за програма Добродетели 

В процес на създаване сме на 9 видео урока за Честност, Търпение, Благодарност… 

Видео материали за деца “Уроци за сърцето”