Млад благотворител - представяне 2022

4-ТО МЯСТО

проект EcoSmoke, ученици в 11. клас от Варна – Александър Градев от Първа езикова гимназия и Борислав Чобанов от ПГТ „Проф.д-р Асен Златаров“.

Впечатляващ доброволчески проект, чрез който учениците искат да събудят човешката съвест в хората и да ги накарат да разберат как убиват природата, захвърляйки фасовете си където им падне. По-впечатляващо е, че те имат решение на проблема и искат да го приложат със своята дейност!

Цел на проекта: „Събиране на фасове чрез позициониране на служебни кошчета за този отпадък и организиране на еко кампании, анализиране и преработване им и продажба на крайните рециклирани продукти.“ – Защо избрахте тази кауза? „Избрахме тази кауза, защото, както знаете, България е държава, която оглавява класацията за най-много пушачи на глава от населението в ЕС, и това в комбинация с недобре монтираните навици на българите за опазване на околната среда, създава един огромен проблем, който обществото не записва. Ето защо ние решихме да намерим решение и това е EcoSmoke.”