Актуално Програми публикации

Получихме 54 проекта в “Млад Благотворител”

06 fb postСкъпи ученици, благодарим за изпратените проекти! Скъпи родители и учители, благодарим и на вас, че подкрепихте каузата и съдействахте на участниците!

На 9-ти март ще обявим спечелилите 10 проекта с най-много точки! След това ще дадем време на екипите да създадат 3 минутно видео, с което да подкрепят идеята си и да убедят журито ни, че проектите им заслужават финансиране.

На 25-ти март ще имаме удоволствието да връчим грамоти за победа на 5 от представените проекти във Военен клуб, зала 1 от 18.30 часа.
Не ви ли е любопитно? Кои ще бъдат победители в конкурса? Кои ще са водещи на събитието? Кои ще бъдат изпълнителите ни? Ще има изненади – индивидуални награди за победителите, от кой ще бъдат те?!
А сега още ценна информация:

 

ПОЛУЧИХМЕ: Много ни зарадваха всички 54 проекта, които получихме в срок. Ученици кандидатстваха в конкурса от 28 места в България. Най-много проекти получихме от София 7 проекта, Русе 4 проекта, Пловдив и Благоевград участват с по 3 проекта.
Повече проекти получихме в тематично направление „Екология и опазване на околната среда“, но имаше и достатъчно проекти от другите две теми. Проектите са вдъхновяващи! Някои ученици предлагаха да въведат иновации, други стъпваха по стъпките на позабравено народно творчество, имаше и такива обърнати с грижа към деца или възрастни хора в нужда.

ЖУРИ: Изпратихме проектите до шестчленно жури, като всеки от тях ще оценява всеки проект по 4 критерия: оригиналност на идеята; мотивация и аргументация; план за изпълнение; изчерпателен разчет на бюджета. Проектите и идеите са толкова добри, че журито има трудна задача.
В състава на журито няма случаен човек, убедете се сами :
1. Красимира Величкова – директор на Българския дарителски форум, с неповторима опитност в неправителствения сектор
2. Михаил Стефанов – експерт в областта на комуникациите и влогър за канала в интернет и социалните мрежи “Мини машини”
3. Десислава Еленкова – мениджър „Маркетинг и комуникации” в „ ЗД Евроинс” АД, част от „Евроинс Иншурънс Груп” АД, тя е представител на дарителите в конкурса „Млад Благотворител“ 2020 г.
4. Емил Джасим – образователен експерт и учител по история, автор в редица интернет и печатни издания
5. Дамяна Лазарова – юрист, управляващ съдружник в CasePro – иновативна и динамична правна кантора.
6. Татяна Христова – обучител по личностно развитие, коуч. Има 17 години корпоративен опит в областта на маркетинга, управлението на екипи и проекти.