Актуално Млад благотворител – Жури 2024 Млад благотворител – новини 2024

Представяне на журито в конкурс “Млад Благотворител” 2024

Журиращите вече получиха проектните предложения, изпратени ни в конкурс “Млад Благотворител” от будни ученици, които желаят да правят добро.
Седем проекта ще бъдат избрани за финансово обезпечаване на дейностите и менторска подкрепа.
Нашето жури и тази година се състои от седем изявени и общественоактивни личности:

ПРЕДСТАВЯНЕ:
Валерия Чанкова – Журналист, над 20 години стаж в телевизия / bTV и Nova/, сега продуцент в bTV Новините
Десислава Еленкова – Мениджър „Корпоративни комуникации и реклама„ в „Евроинс Иншурънс Груп“ АД – партньори и дарители в конкурса
д-р Миглена Дамянова – Старши учител по философия и гражданско образование МГ „Баба Тонка Русе“ Русе, д-р по философия на правото и политиката. Председател на областна комисия за оценяване на проекти на Национална олимпиада по „Гражданско образование“. Ръководител на успешни ученици в национални и международни изяви по философия и гражданско образование.
Милена Андреева – Служител в Администрацията на Министерския съвет, с дългогодишен опит в сферата на младежките политики като директор на дирекция „Младежки политики” към Министерство на младежта и спорта.
Наско Стаменов – Учител по химия в НПМГ “Акад.Любомир Чакалов”. Учител и комуникатор на науката. Участва в подготовката на ученици за международни състезание по природни науки. Води своя рубрика в предаването „100% будни“.
Татяна Христова – Професионален сертифициран коуч на лидери средно и висше управленско ниво; съосновател на компанията WeCoach.Team.
Теодора Бакърджиева – Изпълнителен директор на „Български Дарителски Форум“.

Журиращите ще срещнат трудности с избора си, убедени сме от екипа на фондация “Благотворител”, учениците са ни представили смислени каузи и е явно от написаното, че горят в тях. Впечатлени сме от качеството на проектите, както и от комуникацията на учениците, докато течеше срокът за участие.

За първа година 90% от проектите, бяха изпратени лично, от имейли на учениците, а не делигирани на учителите, които ги подкрепят.

Като текст на имейлите, учениците често изпращат мотивационни писма, в доказателство, че каузата ги вълнува лично и са готови да доведат до край проекта си. Ето пример за това:
“Мотивацията ни за участие в този конкурс е подкрепена от стремежа ни да променим образа на училищната общност и образователна среда. Свидетели сме на изолацията и недостига на признание, които изпитват учениците със специални образователни потребности / СОП /, чувстват се ненужни в своето съществуване, както и на недооценяването на труда на талантливите ученици от клубовете по ,,Графичен дизайн” и ,,Рисуване върху текстил”. Нашата цел е да променим този образ, като интегрираме иновативни подходи и включим учениците активно чрез спорта – един обединителен елемент. Нашата цел е да установим нова традиция в гимназия ПГИ”Д-р Иван Богоров”, където всяко дете, независимо от индивидуалните си особености, може да развива своите умения и таланти, получавайки подкрепата и уважението на училищната общност.”/Екип от гр. Варна/