Актуално Млад благотворител – новини 2024

„Мисля със сърцето си“ в действие

Учениците от гр. Ямбол, които се класираха сред финалистите в Национален конкурс “Млад Благотворител” започнаха дейности по проекта си.
Те ни изпратиха снимки и следното писмо:
“Дни, изпълнени със смисъл!
Началото!
Започнахме подготовката за реализиране на проект „Мисля със сърцето си“. Ние – ученици от Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии и младежи от социалните центрове в град Ямбол направихме покупка на материали за да започнем да рисуваме първите картини за предстоящите благотворителни изложби. Каузата е подкрепена от фондация „Благотворител“! Каузата ни е да дарим награди и приключения за младите хора от социалните домове! Ако до всяко добро същество, застане поне още едно….Ех!!!”

За целите на проекта, младежите при кандидатстване в конкурса написаха следното:
“Целта на проекта e да организираме три благотворителни изложби на картини, нарисувани от нас, в Младежки дом – гр. Ямбол, Художествена галерия- гр. Ямбол и община Тунджа. Участие със свои картини в тях ще вземат и ползватели на социалните услуги на двата центъра за настаняване от семеен тип в града и защитено жилище за младежи с увреждания, както и други деца, лишени от родителски грижи…”

Национален конкурс “Млад благотворител” се осъществява в партньорство и с подкрепата на „Евроинс Иншурънс Груп” АД.