Актуално Млад благотворител – новини 2024

„Мечтаната дреха“ се сбъдна за Мария

Подкрепените тази година от фондация „Благотворител“ възпитаници на ПГО „Княгиня Мария Луиза“ София осъществиха една от най-смислените си цели в проект „Мечтаната дреха“. Те сбъднаха мечтата на Мария да бъде принцеса на своя абитуриентски бал.
Ако желаете да спомогнете в каузата на ученицитие да подкрепят абитуриенти и да раздават щедро щастие и през следващата пролет, откликнете на поканата им за предстоящото благотворително ревю.
А именно благотворително модно ревю „Мечтаната дреха“.

Поканата на учениците:
„Вече осем години талантливите ученици от Професионална гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза“, гр. София, с помощта на нашите учители, работим за идеята да посветим времето си на благотворителна кауза – да направим абитуриентския бал на младежи в неравностойно положение незабравим, като създадем мечтаните от тях тоалети. От тогава до сега сме подкрепили над седемдесет момичета и момчета от различни социални институции.
Тaзи година организираме благотворително модно ревю, за да подпомогнем бъдещата реализация на младежите.
Със събраните средства, в оставената от нас кутия за дарения по време на ревюто, искаме да осигурим средства за обучителни курсове според желанието и нуждите на абитуриентите. Нашата инициатива е подпомогната от Бизнес парк София, фондация „Благотворител“ и други съмишленици.
В благотворителното модно ревю ще можете да се насладите на прекрасните колекции наученици от Професионална гимназия по облекло „Княгиня Мария Луиза“, на студенти от специалност Моден дизайн в НХА и други млади, български дизайнери.
Благодарение на учениците от специалност „Моден дизайн“ от НГПИ „Свети Лука“ Национална гимназия за приложни изкуства „Свети Лука“ програмата на модното ревю ще бъде допълнително наситена с красив дизайн.
Очакваме ви в Атриума на сграда 15 в Бизнес парк“
Тази година инициативата е подкрепена от Национален конкурс „Млад Благотворител”, който се реализира от фондация “Благотворител” в партньорство и с подкрепата на Евроинс Иншурънс Груп.