Актуално Програми публикации

“BeeTheChange – да помогнем на пчелите” – гр. Рила

Представяме ви видео, изпратено ни от един велик седмокласник, автор на проект “BeeTheChange – да помогнем на пчелите”.

Проектът събра най-голям брой точки сред полуфиналистите в национален конкурс “Млад Благотворител” 2021.

Благодарим на Иван Гопин – ученик в 7. клас, Основно училище “Аверкий Попстоянов“ гр. Рила за прекрасната идея и вложения труд! Успех!

Ето какво казва момчето за себе си: “Обичам природата и ме е грижа за опазването на околната среда. Участвал съм във всички акции и мероприятия свързани с опазване на околната среда, които се организират от Дирекция на Природен парк „Рилски манастир“. Убеден съм, че и един човек може да бъде генератор на промени в нашето общество.”

Тематично направление – Екология /опазване и грижа за околната среда/

Цел на проекта: “Да помогнем за оцеляването на пчелите.”

Защо избра тази кауза?
“В палитрата на екологичните проблеми, които застрашават живота на нашата планета се нареждат глобалното затопляне, породено от климатичните промени, замърсяването на океаните, изсичането на горите, за които от години се провеждат все по-успешни кампании, като разделно събиране, акции за почистване и залесяване. Някак в страни остава обаче проблемът с изчезването на пчелите. Както знаем, пчелите са едни от най-важните живи същества на Земята и играят важна роля в екосистемата. Общо взето без тяхното опрашване голяма част от храната ще изчезне, а с нея и животът на планетата. Или както е казал известният учен Айнщайн: „ Ако изчезнат пчелите, човечеството може да просъществува само 4 години, преди да изчезне“. За това е нужно всеки един от нас, независимо дали е пчелар или не – да се опита да помогне за оцеляването им.”