Постигам по-висок успех - представяне 2023

Биляна

Биляна Тодорова е на 15 г. от гр. Стара Загора. Биляна има по-голям брат на 18 г. След смъртта на родителите им, грижата за тях поемат бабата и дядото. Дядо им е починал през 2021 г. Оттогава бабата се грижи за тях. Леля на децата винаги е до тях и е помагала за тяхното отглеждане и възпитание. Биляна е завършила седми клас с отличен успех (5,60). В момента е ученичка в осми клас, в ГПЧЕ “Ромен Ролан”, гр. Стара Загора.

Биляна е талантливо младо момиче, чиято силна страна е изкуството. Още от малка посещава уроци по пеене и балет, и участва в музикални събития за деца. Обича да пее, танцува и рисува. Желае в бъдеще да се занимава с музика, да пее и да посещава уроци по пиано и китара. Определя себе си като трудолюбива, отговорна, отзивчива, дружелюбна. Биляна участва в Детско-юношеска студия за сценични изкуства “Allegra”, гр. Стара Загора. Като част от състава на школата има изяви в спектакъла “Мечтатели”, който се е провел в три български града и е с благотворителна цел за Фондация “Искам бебе”. Освен че е стипендиант по програмата “Постигам по-висок успех” 2022/2023, Биляна е и финалист в Националния конкурс “Млад благотворител” 2023 на Фондация “Благотворител”, със своя проект “Катерина мома по света”. В този проект тя демонстрира певческия си талант, креативността си и своето желание за съхраняване и популяризиране на българската народна музика.

В есето си на тема “Нашите избори показват кои сме ние всъщност далеч повече от нашите умения”, Биляна е написала: “Дори когато човек не прави избор, той всъщност пак взема някакво решение и тогава се съгласява да приеме нечий друг избор. … Аз много обичам да се грижа за малки деца. … Въпреки че нямам уменията, които възрастните хора имат, това ми прави удоволствие… Този мой избор ме прави грижовна, мила, състрадателна, добра. … В училище ми е много трудна математиката. Нямам логическо мислене. …въпреки моите недобри умения, благодарение на избора си да се трудя, се справих с учебния материал. … В заключение аз мисля, че незвисимо от уменията, изборите на хората определят живота им.”