Актуално В медиите

БНР Програма София – Отбелязваме Националния ден на благотворителността

Разговор на Гергана Пейкова със Станислава Рашева

“На 19 октомври отбелязваме Националния ден на благотворителността. Фондация “Благотворител” избра с конкурс своите стипендианти по програмата “Постигам по-висок успех”, която подкрепя успешни ученици и студенти, лишени от родителски грижи. Подробности в ефира на Радио София разказа Станислава Рашева, председател на УС на фондацията.Приемът по програмата е започнал на 5 октомври 2022 г., кандидатурите са били около 20, като до втори кръг са били допуснати 14 кандидатури. Те са били разгледани от четиричленно жури. Програмата има 18 годишна история, като до момента има завършили стипендианти, които са на високи мениджърски позиции и са се реализирали като успешни хора.

“Тази програма е изключително мотивираща и за това, че има толкова дълга история и виждаме съдбите на децата”, сподели Рашева и добави:

“Мислехме как да променим условията така, че да допуснем ученици, които са загубили родителите си, при двама починали родители”.

Тя отбеляза, че критериите и успехът са субективни, като тяхната цел е да може да се опознаят децата. Освен въпросник се пишат и есета по дадена тема, чрез които децата разказват за своя личен опит с изборите и уменията си.”

Чуйте цялото интервй тук: