Актуално Програми публикации

Честито пълнолетие на Илияна от Велико Търново

iliana m 600x480 pxlНикой успех не е плод на случайност когато става въпрос за показани знания в училище!
Ние, от фондация Благотворител вече 18 години подкрепяме ученици, лишени от родителски грижи, но с воля и желание за лично и професионално развитие.
Конкурсът за новите успешни ученици и студенти първи курс е актуален и отворен за кандидатстване!

Днес разказваме за едно от момичетата, които подкрепяме със стипендия по програма „Постигам по-висок успех“ вече две години!
Преди броени дни, на 3-ти септември, Илияна навърши пълнолетие! Това е един от поводите да пишем за нея!

Илияна е смела, талантлива и амбициозна, но и нежна, и одухотворена – чудесна е! Когато за първи път кандидатства за стипендия, нейният успех беше Много добър 5.41, а само един срок след това тя увеличи успеха си и за наша радост, той трайно стана отличен!

Тя обича да чете книги, а през предходната година е била избрана за заместник Председател на Ученическия съвет в своето училище.

Ето няколко въпроса, които зададохме на Илияна:

– Какво си пожела за 18-тия рожден ден?

– Знам от някъде, че не е много хубаво да споделяш какво си пожелаваш, защото няма да се сбъдне. Но мен не ме е страх от това и помня, че единственото нещо което си казах без да го пожелавам, като духнах свещичките беше, че ще успея.

– Каква специалност изучаваш в момента в училище?

– Специалността, която изучавам е моден дизайн.

– Би ли ни разказала за твоите модели и предпочитания в модния дизайн? Покажи твои скици или вече готови дрехи.

– “Добрите дрехи отварят всички врати.”- една много сполучлива поговорка. Красотата е в детайлите. Когато решим да се облечем за разходка в парка в прекрасен слънчев ден, дали бихме облекли черна рокля? Не мисля, бих казала, че нещо много синьо със зелени и сребърни камъчета ще свърши по-добра работа. Няма значение колко скъпа рокля си облякла, няма значение скъпият костюм, ако нямаш усмивка на лицето ти, значи си се провалил.

Благодарим ти, Илияна, че ни правиш част от твоя път! Вярваме в теб и твоите бъдещи лични победи!

Конкурсът за новите успешни ученици и студенти първи курс е актуален и отворен за кандидатстване! Пълна информация тук: https://www.blagotvoritel.org/bg/konkursi/stipendii.html