Актуално Програми публикации

Децата в “Бърборино” срещнаха Чук и Пук

IMG 126cdc7f096fe0cce74ea67850d314d4 VДецата от ДГ №124 „Бърборино”, община Красно село в София, се срещнаха с Чук и Пук и разбраха какви бели могат да им причинят, ако не си мият зъбките редовно. Така започна урокът по чистота, в който с много артистичност учителите привлякоха вниманието на малчуганите към важната за всеки човек тема. Активността на децата беше впечатляваща! Интересът на децата бе задържан с интересни въпроси, игри, занимания, музика, танци, театър… Накрая по безспорен начин стана ясно за всички колко е важно да се грижим на хигиената на тялото си и пространството около нас. Усмивките на децата и възпитателите създадоха настроение, в което всяко поднесено знание попива с лекота и удоволствие.

Това бе първият урок от поредицата уроци, които директора Теменужка Димитрова предвижда да се случат в градината. С децата ще се разгледат теми като смелост, уважение, търпение, задружност, благодарност, щедрост, учтивост, честност… И ще се работи усърдно за изграждане на характера и емоционалната зрялост на децата. Желанието на педагозите е към този важен процес да привлекат сътрудничеството и на родителите. Те ще бъдат канени да присъстват в часовете, посветени на общочовешките добродетели.

 

През януари част от педагозите преминаха обучението „Стратегии за изграждане на характера и на подкрепяща среда в детската градина” на фондация „Благотворител”. Така дойде вдъхновението да се работи осъзнато и устойчиво за изграждане на добър характер на всяко дете и на хармонична среда в градината.

Фондация „Благотворител” издаде два наръчника „Уроци за сърцето” за начална и предучилищна възраст. В сайта www.dobrodeteli.org педагозите могат да намерят споделени уроци с техните приложения и да ги включат в работата си. Създадени са и 10 видео урока, които илюстрират теми като  щедрост, грижовност, търпение, благодарност…