Актуално В медиите Млад благотворител – новини 2024

Деца, лишени от родителски грижи за първи път в зоопарк

Благодарим на журналистката Станислава Раянова от БНР радио Стара Загора, която подаде ръка на децата от проект “Подай ръка – зарадвай дете”, за да знаят повече хора за техните добри дела и как се споделя сърце между деца!

Чуйте интервю с учителката вдъхновяваща момичетата от Ямбол, както и с две от ученичките!
https://bnr.bg/…/mlad-blagotvoritel-deca-pomagat-na-deca

“Деца помагат на деца – едва ли това е изненада за родителите, които възпитават добродетелност и емпатия у своите наследници.
Извън семейството, фондация „Благотворител“ дава възможност на ученици от цялата страна да представят идея за благотворителна кауза, с която могат лично да допринесат за доброто на обществото.
Тази година се проведе осмото издание на националния конкурс „Млад Благотворител“, в който се състезаваха благотворителни инициативи на ученици от 8 до 12 клас.
По регламент каузата, която учениците избираха можеше да бъде национално значима, или посветена на малка група хора, дори в подкрепа на конкретен човек.
Индивидуални проекти или такива от група приятели и съученици – идеите се съревноваваха в 4 тематични кръга – три благотворителни теми и възможност за предприемачески проект с кауза.
Сред отличените проекти е и „Подай ръка – зарадвай дете“ , на ученици от Професионална гимназия по икономика “Георги Стойков Раковски”, гр. Ямбол.
– Пепа Русева е един от ръководителите на четирите момичета, които реализират дейностите по проекта. Тя разказа за Радио Стара Загора повече за тяхната идея и практическото й реализиране.
Две от момичетата, чиито проект заема достойното пето място в националния конкурс „Млад благотворител“ 2024 г. споделиха, че за тях добротворството е нещо, което е съвсем естествено състояние на мисълта. Благодарение на семействата си, които подкрепят благотворителността, с която се занимават, и на съмишленици доброволци в техния приятелски кръг, искат да продължат да развиват тази си кауза.
– Чуйте още и от – Никол Иванова и Антония Стефанова”

Национален конкурс “Млад Благотворител” се осъществява в партньорство и с подкрепата на #ЕвроинсИншурънсГруп.