Актуално Програми публикации

Ден на музиката и поезията

BDF MKЧестит празник! Днес е първият учебен ден на студентите, пожелаваме успех на всички, които прекрачват прага на университета, който са избрали!
Днес 1-ви октомври, честваме българският ден на поезията! 1 октомври е обявен и за празник и на българските певци и музиканти!
Не на последно място днес е Международният Ден на музиката, който се отбелязва за първи път през далечната 1974 г. по решение на Международния съвет по музика към ЮНЕСКО.

В унисон на празника споделяме, че вчера фондация Благотворител беше част от събитие – среща организирана от Българския Дарителски Форум и Министерство на Културата с дарители и представители на НПО сектора.

 

Разговорът започна Красимира Величкова, директор на БДФ. Тя посочи, че по непубликувани все още данни на проучване на форума, дарителството в областта на Култура и изкуство се нарежда едва на 5-то място по интерес от дарителите, след сферите на образование, социални сфери, екология… Краси Величкова разясни и промяната, която БДФ щевнесе за разглеждане на Закона за радиото и телевизията във връзка със споменаването на имената на дарителите в медиите.

Министърът на културата Боил Банов даде ясно да се разбере, че е отворен за диалог с НПО представителите и дарителите. Той изтъкна, че “по отношение на културата и изкуството, сфери обхващащи толкова разнородни инициативи и проекти, държавата все пак има един основен и най-важен приоритет и той е подкрепа на младите хора”.