В медиите

Дарения за Мария Звездева вече могат да се правят и по сметка

Dnevnik.bg
Вече е възможно да се правят и парични дарения за момичето от Стара Загора, което спаси живота на шофьор в градския транспорт миналия петък. Мария Звездева се превърна в медийна звезда тази седмица, когато училището й съобщи за случая.
Много от читателите на “Дневник” коментираха във форума, че биха искали да дарят пари за бъдещото образование и развитие на ученичката, но досега това не беше възможно заради правни и технологични пречки.

Банковата сметка на името на 15-годишната Мария вече е факт. Тя е разкрита от Фондация “Благотворител” и ще се управлява заедно с дома, в който живее момичето, и спортното училище, в което учи.

Средствата, набирани за Мария, ще бъдат отпускани целево

според образователните й нужди до навършване на пълнолетие. Фондът ще се управлява от тристранна комисия с представители на фондацията, Спортното училище “Тодор Каблешков” и дома “Мария Терезия”, където детето живее от 9 години. Фондация “Благотворител”, която от 11 години е специализирана в подкрепа на деца и младежи в неравностойно положение, е подпомагала дома с различни проекти през годините. Тя ще прави публичен отчет и на даренията за Мария. “Дневник” също ще следи набирането на средствата.

Желаещите да дарят за Мария могат да го направят от страницата на фондацията като изберат от менюто кауза “За Мария” или по банков път в:

УниКредит Булбанк
София – клон “Калоян” № 3
Получател: Фондация “Благотворител”
Основание: За Мария
IBAN: BG12 UNCR 7630 1076 5935 18
BIC: UNCRBGSF

Ако желаят да направят допълнително уточнение за какво целево да се използват средставата, дарителите трябва да го отбележат в основанието – напр. “За Мария за езиков курс”, “За Мария за тренировки”, “За Мария за висше образование” или друго.