Актуално Програми публикации

Двама ученици в Дулово променят града

Съхрани града1Екологичните проекти от конкурса “Млад Благотворител” 2022 също набират скорост.
В това ни увери полученото писмо от екипа, действащ в град Дулово – учениците Никола и Диляна и техния ментор Микаела Стоева.
“Тук ви представяме прогреса ни по проект “Съхрани природата – промени града”.
Свързахме се с няколко фирми, които да изработят компостера по скицата, която наш съмишленик подготви и която презентира нашата визия за това как искаме той да изглежда. За съжаление, оказа се, че изработването му ще струва много повече, отколкото ние сме предполагали.
Въпреки това, екипът ни реши да го поръча с бюджета, спечелен от конкурса.
✅ Изработихме също дизайн на информационна табела, която да поставим до компостера.
✅ Посадихме и отглеждаме разсад зеленчуци, които да продаваме на нашия еко- базар.
✅ Започнахме да работим върху още няколко продукта, които да предложим на базара, а именно восъчни кърпи и яйчица “Посей си сам”.
✅ Екипът ни подготви презентация за това как да намалим своя отпадък и да водим по-природосъобразен начин на живот, както и какво е компостер. Тя ще бъде представена пред група ученици седмицата преди откриването на компостера, като срещата с учениците ще бъде използвана и за отправяне на покана към тях да посетят нашия еко-базар и работилничка.
✅ Свързахме се и с популярна еко- блогърка, за да я поканим да присъства на събитието ни и да сподели трикове и съвети как да намалим своя отпадък. Тя се зарадва на отправената покана, но все още очакваме окончателния й отговор.

Както по-рано споменахме, наложи ни се да изхарчим целия си бюджет за изработването на компостера.
В момента търсим физически/ юридически лица, които да ни подкрепят финансово, за да успеем да осъществим и другите планирани дейности, а именно – еко-базар, работилничка за рисуване върху торбички за многократна употреба, гост лекция с еко- блогър и снабдяване на растения за озеленяване на градските площи. “

Екологичните каузи на учениците са подкрепени от Lion’s Head Investments. Екипът на компанията застава зад проектите на учениците.
Млад Благотворител 2022 г. се осъществява в партньорството и с подкрепата на Euroins Bulgaria.