Млад благотворител - новини 2023

Екипът на проект „Добре дошли в страна Финансия“ – десетокласниците от СУ „Козма Тричков“ в гр. Враца

Екипът на проект „Добре дошли в страна Финансия“ – десетокласниците от СУ „Козма Тричков“ в гр. Враца, които спечелиха III място в конкурс “Млад Благотворител”, започнаха поредицата от финансови работилници с учениците от Обединено училище „Христо Ботев“ – с. Баница. Проектът се реализира по подхода „връстници обучават връстници“, в центъра на заниманията – „работилници“ са поставени практически дейности под формата на игри, съпреживяване на реални житейски ситуации, работа по групи и в екип.

Споделяме новината, която е публикувана в сайта на училището:

„Как да превърнем мечтите си в цели? Какво ни е необходимо, за да можем да постигнем целите си? Каква е ролята на парите в нашия живот? Всеки от нас иска да бъде щастлив, успешен и безпроблемен. Но за да „навигираме“ успешно в съвременния свят, трябва да можем сами да вземаме важни житейски решения, включително и финансови. Така екипът на проект „Добре дошли в страна Финансия“ – десетокласниците от СУ „Козма Тричков“, които спечелиха III място в конкурс “Млад Благотворител”, започнаха поредицата от финансови работилници с учениците от Обединено училище „Христо Ботев“ – с. Баница. Проектът се реализира по подхода „връстници обучават връстници“, в центъра на заниманията – „работилници“ са поставени практически дейности под формата на игри, съпреживяване на реални житейски ситуации, работа по групи и в екип. Целта на проекта е учениците да придобият основни практически знания и умения за управление на личните си финанси и да осъзнаят личната отговорност за финансовата си обезпеченост.

Специални благодарности на директора на ОУ „Христо Ботев“, с. Баница – г-жа Теменужка Томчовска, и седмокласниците с класния ръководител г-жа Румяна Божинова.“