Актуално Млад благотворител – новини 2024

“Еко воини от гимназията” – цели

Всички проекти, спечелили подкрепа и финансиране в Национален конкурс “Млад Благотворител” започнаха да изпълняват зададените си цели.

Учениците от екологичен проект “Еко воини от гимназията” ни изпратиха следното писмо:
“Работейки вдъхновени от думите на Алберт Айнщайн: „Вгледайте се дълбоко в природата и ще разберете всичко за живота по-добре“, ние задълбочено размишлявахме над нашето отношение към природата и как можем да променим инструментализма, агресията и безотговорността към нашата планета.
Основната ни цел е да създадем среда, която да насърчава екологосъобразен начин на живот както в училище, така и извън него. Нашите усилия са насочени към основните екологични проблеми, които днес стоят пред нас, и търсенето на устойчиви решения за тях.
Нашите основни цели са:
– Предоставяне на информация за екологичните проблеми и техните решения.
– Формиране на позитивно екологично съзнание и поведение.
– Организиране на инициативи за активно участие в промяната.
– Да намалим личния отпечатък чрез устойчиви практики.
– Да изследваме информираността на учениците относно актуалните екологични въпроси.
– Изграждане на образцова училищна среда, насърчаваща добри екологични практики.
– Ще споделяме информация за устойчивостта чрез социалните медии и други платформи.

Това е само началото! Нека продължим да работим заедно за бъдещето, което заслужаваме – бъдеще, в което природата е ценена и опазвана. Благодарим на фондация „Млад Благотворител“ и на всички ученици, учители и граждани на Община Благоевград, които ни подкрепят и допринасят за успеха на нашия проект! Заедно можем да започнем промяната за един по-зелен свят! 🌍💚”

🤝 Конкурс “Млад Благотворител” се осъществява в партньорство и с подкрепата на „Евроинс Иншурънс Груп” АД.

#младблаготворител #Благотворител #подкрепа #доброволци #грижа #eco #ecofriendly #училище #ЕкоПроект #ЗаПоДоброБъдеще #СпечеленКонкурс #ОпазванеНаПриродата #УчилищенПроект #екология🌍