Актуално Програми публикации

Полуфиналисти – Farina Flo

Представяме ви още един от проектите, достигнал полуфинал в Национален конкурс “Млад Благотворител”.- Farina Flo, гр. Русе
 
Възхищение предизвиква предприемчивостта на тези момичета, които имат идея как да превърнат ненужните ябълкови обелки в нов ценен продукт! Завладяваща е тяхната кауза с иновативност и страстта, с която те вече действат за осъществяването ѝ.
 
Видеоклипът е създаден от ученици в 12 клас в АЕГ „Гео Милев“, гр. Русе – Ивайла Баева, Надежда Туркова, Мирая Гешева Стела Станчева. Учителят, подкрепящ учениците в тяхната кауза е Светлана Колчева.
 
” – Цел на проекта: Създаване на брашно от корите и пулпата на плодове с цел да се намалят хранителните отпадъци.
– Проблемът с хранителните отпадъци става все по-сериозен и смятаме, че всеки опит за помощ е от полза. Чрез нашето брашно повече хора ще се запознаят с каузата ни и се надяваме, че подобен продукт ще ги мотивира да водят по-природосъобразен начин на живот.”
“Вече започнахме с реализирането на идеята си. Първо направихме проучване на пазара, конкуренцията, потенциалните си партньори и мерките, които вече са предприети за справяне с проблема с хранителните отпадъци. След това изработихме бизнес и маркетингов план. Създадохме лого и мото за идеята, както и флаери, които да използваме за разпространението на каузата. Създадохме профил на каузата си в инстаграм.”