Актуално

Фондация “Благотворител” очаква кандидати в конкурса “Анимирай с кауза и вдъхновение”

Фондация „Благотворител“ провежда конкурс за кратка анимация по повод навършването на 20 години добри дела.

За своите 20 години съществуване, фондация „Благотворител“ е подкрепила и дарила над 500 стипендии на ученици 8. – 12. клас, лишени от родителски грижи. Докоснала се е до над 50 000 ученици, чрез часове „Уроци за сърцето“ и така е съдействала в изграждането на характера и укрепването на емоционалната интелигентност на деца и ученици от цяла България. Подкрепени са 37 екипа ученици в техните благотворителни каузи, осъществени благодарение на Национален конкурс „Млад Благотворител“.

Включвайки се в конкурса, вие съдействате да достигнем до повече хора и да увеличим доброто, което правим.

Историята за логото ни: Идеята за използваното и днес лого на фондацията дойде през далечната 2012 година след реализирането на проекта „Работилница за добродетели“. Тогава в обучението участваха 36 младежи възпитаници на 4 средни училища от Костенец, Долна баня и Ихтиман. Младите хора посветиха свободното си време за изненада на обучителите, като изработиха лебед от 700 хартиени парченца. Учениците вложиха много творчество, ентусиазъм, радост, единство, вдъхновение в това начинание. Те подариха на фондацията този лебед като израз на благодарност за преживените незабравими дни. Този хартиен лебед стана естествен символ не само на проекта, но и на усилията ни да съдействаме за укрепване на ценностите в обществото.

 • Участниците е необходимо да са с навършени 16 до 23 години.
 • Най-добрите три анимации ще бъдат удостоени със сертификат и парична награда.

1-во място – 300 лв.
2-ро място – 150 лв.
3-то място – 50 лв.

 • Технически характеристики, които участниците е необходимо да съобразят:
  1. Приемат се анимации с времетраене от 5“ до 15“.
  2. Цветовете на логото нека бъдат запазени
  3. Като фон или добавени елементи може да вплетете и други цветове. Лебедът остава такъв, какъвто си е бил, но оживява.
  4. Използването и намесата на изкуствен интелект (AI), по какъвто и да е начин в изработката на анимацията не е позволено. Подтиква се творческият индивидуален подход.
 • Детайли за условията на конкурса, работен файл на логото на фондацията, както и документи за кандидатстване, може да изтеглите от ТУК.