Актуално Програми публикации

Доброволец на борда – Ива Цинцарска

Ива1Днес Ви представяме едно момиче, което със сърце помага на фондация Благотворител като доброволец.

Всички знаем, че доброволчеството изг

ражда в нас качества като щедрост, отговорност, умение да се радваме на общите усилия, но ни е трудно когато имаме свободно време, да го подарим на кауза!

Запознахме се с Ива това лято, когато тя спечели литературния конкурс “Бисерите в нас”. Тя ни изпрати своя приказка, която беше нарекла “Да откриеш щастието”. Нейната приказка беше сред трите текста, които наградихме с ваучер за покупки в книжарница. Ива не забрави да ни изпрати снимка, какво си е взела от книжарницата.

Отскоро тя помага на фондацията, като написа втора приказка, която скоро ще представим в сайта ни за помощ на учителите.

Ето кратко интервю с Ива:

-Ива, дай ни една кратка, но и цветна твоя визитка! /На колко години си, какво учиш, какви са твоите интереси и лични успехи/

Iva3Аз съм на 16 години. Уча във френската езикова гимназия в София и се интересувам предимно от изучаване на езици, като френски, английски и немски! Естествено обичам като предмет и българския език и обожавам да чета книги. Моето хоби е да рисувам, но от време на време обичам и да пиша, като приказката за конкурса за вашата фондация!

– Защо избра преди време да напишеш приказка и да я изпратиш в литературния ни конкурс Бисерите в нас? Как според теб се раждат приказките и къде живеят те преди да ни хрумнат?

Преди време видях вашия конкурс и темата за приказка за човешки добродетели много ми хареса! Реших да помисля и да напиша нещо свързано с доброто в нас и имах желанието да стигне до повече хора и да ги докосне!
А според мен всеки може да измисли една хубава приказка, стига да развие достатъчно въображението си!

-Какво за теб е благотворителността? Защо избра да бъдеш доброволец? Какво ти носи на теб помощта, която ни оказваш?

Ива 2За мен благотворителността е да даряваш помощ(всякаква, не само парична)на нуждаещите се и това ни прави още по истински и добри човешки същества!
Избрах да бъда доброволец, защото искам по някакъв начин да помагам на хората и да им нося някакво щастие(дори да е малко)! И това, което получавам аз от благотворителността е просто радост, че участвам в нея!