Постигам по-висок успех - представяне 2023

Йордан

Йордан Иванов е на 18 г. Родният му град е Свищов. Той е ученик в 12-ти клас, в 47-мо СУ “Христо Г. Данов”. Завършил е миналата учебна година с много добър 5,23.

Йордан започва да тренира джудо на 14-годишна възраст и постепенно то става много важна част от неговия живот. Мечтата му е да продължи образованието си в НСА с профил “Джудо” и в последствие да стане професионален състезател по този спорт. Към момента полага усилия в ученето и в тренировките, за да го приемат като студент в НСА. Тренира по четири пъти седмично в спортен клуб, където голяма подкрепа му оказва треньорът му, а също така ходи на състезания. Най-големите му постижения досега са 7-мо място на Държавно първенство по джудо за младежи и 3-то място на Държавно първентство по самбо.

На първото си излизане в чужбина на състезание, Йордан успя да спечели медал в състезание. Това се случва в Букурещ на международният турнир по джудо за младежи „Bucharest International Tournament Junior“.

По думите на Йордан, джудото го е научило на дисциплина, уважение към авторитети и постоянство. Определя себе си като смел и упорит. През лятото на 2022 г. е започнал работа в популярно заведение за бързо хранене в гр. София и е амбициран, занапред да учи и работи едновременно.

В есето си на тема “Нашите избори показват кои сме ние всъщност, далеч повече от нашите умения”, Йордан е написал: “Малките избори един след друг, ден след ден, година след година, се натрупват и определят посоката, в която се развива бъдещето ни. … Не определям житейските си умения отлични, напротив – наясно съм, че имам още много да уча и да надграждам. Но внимавам, да правя правилните избори. Те показват на другите, кой съм аз всъщност, в какво вярвам, към какво се стремя и кои са най-смелите ми мечти! А успехът – казват, спохождал смелите!”