Актуално Програми публикации

Лазаров ден с “Мисия Ромбана”

Алина с носияАлина Ставрева, ученичката на 14 години, която спечели първо място в Национален конкурс “Млад Благотворител” 2022г. осъществи мисията на проекта си.

Тъй като тя отбеляза Лазаров ден по много спечиален начин, ние ще продължим да Ви разказваме и запознаваме още далго време. За нас Лазаров ден ще продължи с магията на “Мисия Ромбана”

Няма да преразказваме, четете направо от извора, писмото на Алина към фондацията!
“Точно на Лазаровден в читалището на село Генерал Инзово представихме нашия общ проект „Мисия Ромбана“, който вие подкрепихте и направихте възможен. Съжалявам, че не успяхте да дойдете, за да споделите тази емоция. Толкова много хора ни поздравяваха, благодариха ни за проекта и искаха да имат книжката и диска. Предоставили сме записите и предпечата на изданието на читалището, защото желаещите да го имат са наистина много. Сега предстои да подготвя писмо до Министъра на културата и до Сдружение „Читалища с бъдеще“, в което да разкажа за нашия проект. Искам повече млади хора да се вдъхновят от местна традиция, която да запазят за поколенията. Искам да има повече такива проекти, които срещат младите хора, учениците като мен с читалището и традициите. С Янка Лилова – председателят на читалището и с жените от село Генерал Инзово преживяхме толкова красиви емоции, така истински се заобичахме и си станахме близки. Срещите, репетициите, записите и снимките са наистина безценни мигове. Беше толкова специално преживяване! С изключителните артисти, музикантът Румен Бошнаков и фотографът Тоти Баджаков станахме невероятен екип и търсим нашето ново предизвикателство. В ремикса на една от песните в диска „Сви се зъмя“ участват и други две момичета – Климентина и Наталия, които пяха със сърцата си и ще чуете и вие колко въздействащо, направо космическо се е получило съчетаването на техните гласове с тези на прекрасните жени от певческата група „Ретроакбунарки“ и аранжимента на Румен Бошнаков. Бяха много вълнуващи и фотосесиите на Тоти Баджаков. Те се превърнаха в истинско преживяване за нас и жените от групата.
Изпращам ви линкове към репортаж и интервю на местната телевизия за проекта; фотографиите на Тоти Баджаков; записите на Румен Бошнаков; предпечата на печатното издание с диска, както и моите презентации от представянето. Запазила съм и няколко книжки и дискове и за вас.
Благодаря ви, че ме подкрепихте и направихте това приключение факт, че го превърнахте в реалност и в моя сбъдната мечта. Благодаря 
Непременно чуйте ремикса, всички го въртим на телефоните си и много го харесваме, получи се наистина супер!”

“Застрахователно дружество Евроинс” АД подкрепя национален конкурс „Млад Благотворител“ за трета поредна година. Ние от своя страна сме благодарни, че осъществяваме проектите на учениците заедно!