Постигам по-висок успех - представяне 2023

Минка

Минка Кирилова е на 20 г., родом от гр. Ямбол. Минка е отгледана в ЦНСТ, пътят ѝ минава през осиновяване и отново в институция – гр. Елхово. В същия град е завършила ПГ “Стефан Караджа” с Отличен (5,96). Към момента е студент в 1-ви курс по спец. “Психология” в НБУ – София. Тя е стипендиант на Фондация “Благотворител”от три години.

Минка е творчека натура. Пише стихотворения. Има издадена интерактивна стихосбирка “Моят свят. Дневник за мечти.” Желае да се научи да свири на пиано или цигулка. Наградена е от гимназията си за високи резултати през годините. Поканена е на Абитуриентския бал за младежи в неравностойно положение, който се провежда под патронажа на президента на Република България. В последствие сбъдва мечтата си, да стане студент по Психология. От юношеска възраст проявява желае, да стане детски психолог. Счита, че по този начин ще е полезна на децата. Благодарна е, на Сдружение “Операция Плюшено мече”, които ѝ помагат за издаването на нейната стихосбирка, и заплащането на квартира и университетски такси. Но за да се издържа, Минка има нужда да работи. Също така, желае да изкара шофьорски курс. За себе си казва, че е упорита, знае какво иска, и може да й се има доверие.

В есето си на тема “Нашите избори показват кои сме ние всъщност, далеч повече от нашите умения”, Минка е написала: “Зад това, което сме ние днес и нашият живот, стоят изцяло нашите избори. Те са в основата на всичко. Да, със сигурност сме грешали и не винаги сме взимали правилните решения, но ако всеки път го правехме, нямаше да се учим и растем. … Всеки ден съм благодарна за изборите, които съм взела и за грешките, които съм допуснала. Защото именно те ме съхраниха и направиха силна.”