Актуално Програми публикации

„Мисия Ромбана“ в своята активна фаза

Rombana1Проектът „Мисия Ромбана“ вече е в своята активна и динамична фаза.

Алина Ставрева, ученичка в 8-ми клас в ПМГ, гр. Ямбол, ни пише:

„Заедно с музиканта Румен Бошнаков и фотографа Тоти Баджаков обсъждаме концепцията за снимките, записите, визията на крайния продукт, който ще остави във времето и за следващите поколения уникалната българска традиция, на която днес сме свидетели. С музиканта Румен Бошнаков и с фотографа Тоти Баджаков се оказахме освен съмишленици, също и отличен екип. Когато ходим заедно в село Генерал Инзово, е истински празник за нас и за жените от селото. Не съм сигурна кой се вълнува повече – те или ние.
Много хора ни подкрепят и ни пожелават успех в социалните мрежи. Един непознат човек – фелдшер в Спешна помощ, ми писа, че е много впечатлен от проекта и иска да дари и той средства за него. Писаха ми и други хора, които искат да проявят своята съпричастност. Наистина е много вълнуващо да срещаш толкова много положителна енергия. Местните медии и те отразиха проекта и също го следят и очакват развитието му.
Красиви и запомнящи се са срещи ни с Янка Лилова , с жените от читалището и от певческата група „Ретроакбунарки“. Те ни представят красивите песни, разказват ни за празника Ромбана, вълнуват се заедно с нас. Всички сме с усещането, че правим нещо голямо и патриотично. Правим нещо смислено за нашата история и за България!
Благодарна съм на Фондация „Благотворител“, че ни даде шанса да реализираме това предизвикателство. Щастлива съм, че то ме среща с такива талантливи и успешни творци, като Румен Бошнаков и Тоти Баджаков. С такъв сладкодумен и отдаден на традициите човек, като Янка Лилова.
А сега ни предстоят записи, снимки, срещи, много спиращи дъха мигове, които ще запомним за цял живот.“