Актуално Млад благотворител – новини 2024

На кино за първи път

След избора на финалистите в конкурс „Млад Благотворител“, идва ред на най-хубавата част – да проследяваме доброто, което правят учениците и да съпреживяваме всеки техен успех!

Днес споделяме писмото и снимките, които ни изпратиха учениците от проект „Подай ръка – зарадвай дете“.

Те изпълняват своята мисия да радват деца, лишени от родителски грижи, а нас успяха да ни просълзят с трогателната история на случилото се!

„Здравейте! Ние сме момичетата от ПГИ „Г.С. Раковски в град Ямбол и искаме да ви разкажем за дейност, която осъществихме по проект „Подай ръка, зарадвай дете“. Да зарадваш дете, да направиш деня на някой  щастлив, това носи истинско удовлетворение. Знаете ли какво е да подариш на едно дете преживяване, което му се случва за първи път?

Ние организирахме и направихме точно това за децата от ЦНСТ „Слънце“, заведохме ги на 3D прожекция на филма „Кунг-фу Панда 4“ С усмивки и прегръдки посрещнахме децата пред Кино Елит и ги въведохме в салона. Докато чакахме за билети на касата най-малките дечица тихичко попитаха „А пуканки ще има ли?“. Разбира се, че имаше предвидени големи пакети с пуканки за тях, бутилка с вода, както и очила за всяко дете за 3D кино. Преживяването по време на филма е неописуемо, всички гледаха с огромен интерес и съпреживяваха чувствата на основните герои на компютърната анимация пандата По и лисицата Жен. На изпращане децата споделиха, колко са щастливи, а най-малките попитаха съвсем по детски кога ще ги заведем отново на кино. Разбрахме от възпитателите в дома, че няколко дни не спират да коментират преживяното и се радват на подарените очила, които държат на нощните си шкафчета.

Доброто е това, от което всеки има нужда. Добрите думи ни докосват сърцето, добрите постъпки трогват, а добрите мисли ни правят по-добри хора. Доброто винаги ни предизвиква и ние да се стараем повече и повече в името на избраната кауза.
Ние помагаме, помагайте и вие!“

Национален конкурс “Млад благотворител” се осъществява в партньорство и с подкрепата на „Евроинс Иншурънс Груп” АД.