Актуално Програми публикации

Наградата на Петра е в ръцете на Теди

BIG novina 1539941000305Днес отбелязваме едно добро дело. Петра Тащан, която спечели награда в конкурса „Бисерите в нас”, реши да я дари на ученик, израснал без родителски грижи.

Ваучер от Orange Center на стойност 50 лв. получи Теди, стипендиант на фондация Благотворител с отличен успех. Теди благодари по телефона на Петра и сподели какви книги мечтае да си купи.
Специалната награда е за есето на тема “Капката дълбае камъка не със сила, а с постоянство”, което Теди ни изпрати за конкурса за стипендии.

В него тя ни потопи в нейния истински свят с една жива приказка за момченцето аутист, на което децата са помогнали с много любов и постоянство. Ето как започва есето, пълният текст скоро ще публикуваме:

“Силата на капката е в нейното постоянство. Една капка е незначителна, но ако всяка секунда тя повтаря своето действие, ще постигне успех.
В природата всичко е в хармония, всеки елемент от нея има своето място и значение. Постоянството на “капката” в природата е толкова важно, колкото и в човешкия живот. В живота на всеки човек присъстват трудни моменти и трудни избори. Постоянството, волята и желанието са много важни за успеха. Без тях си обречен на едно просто съществуване.
Бях малка, когато на мен ми се наложи да проявя воля и търпение, защото от това зависеше щастието и бъдещето на едно различно дете… “