Актуално Програми публикации

Заслужено отличие – ПОСЛАНИК НА ДОБРОТО

1ПепиНа официална церемония в зала 1 на НДК Държавната агения за закрила на детето връчи награда Посланик на доброто на председателя на УС на фондация Благотворител Пенка Лазарова. Повече от 9 години организацията работи за изграждане на характера и емоционалната зрялост на деца в над 115 училища и детски градини. В часове по добродетели активно са участвали над 17000 ученици.
В някои училища уроците за сърцето продължават дълго след приключване на проектните дейности. В СУ „Христо Ботев” с. Горна Малина вече 7 години всеотдайно и с ентусиазъм Вилма Начева работи с младите хора в клуб „Добродетели” и ги обучава да преподават на съучениците си теми като честност, уважение, търпение, смелост, толерантност, увереност, обич, благодарност…
“Всъщност, наградата е за всички учители и съмишленици, които са избрали за своя мисия да образоват сърцата на децата”, сподели Пенка Лазарова. “За да израснат утре уверени, отговорни, удовлетворени и щастливи хора.”
Благодарим ви, колеги!

Церемонията по връчване на наградите се състоя на 21 ноември, когато църквата почита Въведение Богородично, събитието беше огласено от концерт посветен на доброто. Официални гости на тържеството бяха и г-жа Караянчева, председател на 44-то Народно събрание на Р България, г-жа Йотова, вицепрезидент на Р България, министри, посланици, народни представители, началници на РУО и всички номинирани посланници на ДОБРОТО.

Концертът бе уважен от много директори на училища, учители, родители и деца.

За допълнителна информация по проекта в Горна Малина и ентусиазмът и постоянството на на един вдъхновен и посветен на каузата учител, посетете http://www.gornamalina.eu/newsite/?p=1088