Млад благотворител - представяне 2020

ПЕТО МЯСТО се присъжда на “Дари храна, дари любов”

ПЕТО МЯСТО се присъжда на “Дари храна, дари любов“, авторите на видеото и проекта са Ваклина, Вяра, Румяна и Стефка – ученици в Националната природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“, София.

Представяне на проекта:

“Нашият проект се казва „Дари храна, дари любов“. Проблемите, които засяга нашият проект са свързани със самотния и беден живот на бабите и дядовците в по-малките села в област Монтана. Затова нашият проект цели да подпомогне частично тяхното ежедневие с хранителни продукти от първа необходимост, които са пакетирани и имат дълъг срок на годност (например боб, брашно, олио, захар, леща и т.н.). Поради липсата на компания и еднообразните им дни, ние оставаме да си говорим с тях, за да им обърнем внимание. Целим да създадем приятелски взаимоотношения с тях.”

Цел: “Избрахме тази кауза, защото обичаме възрастните хора и обичаме да помагаме. Всеки има нужда от малко помощ понякога и е чудесно, когато можеш да помогнеш.”

Как се развива дейността им в момента:

Работа продължава с нестихващ ентусиазъм. А каузата им ги и мотивира и кара да се чувстват полезни. Вяра и Ваклина са две чудесни момичета, които са движещата сила на екипа, поздравяваме ги! Ще продължаваме да споделяме техните успехи и приключения, както и ще бъдем солидарни с тях в желанието им да бъдат полезни на възрастните самотни хора в селцата в северна България.