Актуално Млад благотворител – новини 2024

Поглеждали ли сте в очите на дете?

Екипът ученички от Ямбол, който осъществява проект “Подай ръка – зарадвай дете” с писмо до всички нас. Момичетата и тяхната ръководителка помагат на деца, лишени от родителски грижи да преживеят искри щастливо детство.
“Поглеждали ли сте в очите на дете?
Обикновено са пълни с надежда, обич и доверие. Когато на децата им се случва да преживеят дадено събитие за пръв път, в техните очи се вижда истинско щастие и благодарност.

Последните две мероприятия, които организирахме за тях – посещение в Зоопарк и посещение на Куклен театър предизвикаха точно такива прекрасни чувства.
Споделяме с вас радостта от съвместните дейности в няколко снимки.
Споделяме срещата им с животните, които никога не бяха виждали на живо, и дългата разходка в Зоопарк Стара Загора.
Срещата им с куклените герои от пиесата „Малкият Макс“ от Ерих Кестнер, които оживяха на сцената, създаде топло настроение и усмивки. В края на представлението едно от децата извика на висок глас: „Аз обичам куклен театър!“, а две други повториха същото още няколко пъти.
Трудно се описва цялата палитра от чувства, които преживяхме заедно. Вярваме, че всеки път им показваме по-добрата страна, на този несправедлив свят. Вярваме, че им даваме лъч надежда, и те като малкият герой Макс, да следват мечтите си и никога да не се отказват.”

Инициативата е част Национален конкурс “Млад Благотворител”, който се реализира от фондация “Благотворител” в партньорство и с подкрепата на #ЕвроинсИншурънсГруп.