Актуално Програми публикации

Полуфиналисти – Бъдеще през миналото

Видеото представя проект „Бъдеще през миналото”, който се класира до полуфинал в Национален конкурс “Млад Благотворител” 2022 г.

Толкова много патриотизъм и родолюбие излъчва този проект! Благодарим на момчетата, които работят в каузата за запазване на националното ни музикално наследство и традиции. Българският дух ще бъде жив, докато има такива младежи!

Видеоклипът е създаден от учениците от младежки клуб с. Сокол, които са в 8-и, 9-ти и 10-ти клас – Красимир Илчев,Теодор Колев, Кънчо Стоянов, Лазар Симеонов, Виктор Колев.

Красимир Илчев е стипендиант на фондацията, ние го познаваме и се гордеем, че той носи толкова силен заряд и енергия, които споделя с останалите и ги вдъхновява за действие в каузи. 

Цел на проекта: “Да се стимулират у участниците(нас) в проекта духа към музиката, българските традиции, култура и дух, както и желанието ни да се грижим и обогатяваме околната среда.”

Защо избрахте тази кауза?
“Избрахме каузата „Бъдеще през миналото”, защото вярваме, че е наш дълг да съхраним завещаното от предците ни (дух, музика и култура) и да го предадем на идните поколения млади и талантливи българи.Отделно ние вярваме, че като млади хора имаме дълг да се грижим за опазването на природата, която ни заобикаля и да я обогатяваме, за да го има света, в който ще живеем и утре.”