Актуално Програми публикации

Полуфиналисти – Съхрани природата – промени града

Видеото представя проект “Съхрани природата – промени града”, който се класира до полуфинал в Национален конкурс “Млад Благотворител” 2022 г.
Видеоклипът е създаден от двама ученици в 11-ти клас от гр. Дулово – Диляна Димитрова и Никола Ненов. Ментор на учениците по проекта е Микаела Стоева.

В проекта си те представят проблем със замърсяването на града им, който може да бъде решен! Завладяващ е ентусиазмът на учениците и се надяваме, че ще бъдат подкрепени от техните съграждани! Мисията, която имат Никола и Диляна се нуждае от съмишленици.

За да разберете повече, вижте видеото и четете какво да напишете учениците в проекта си:
Цел на проекта: „Озеленяване на общите градски площи в гр. Дулово и изграждане на природосъобразни навици на жителите му.”
Защо избрахте тази кауза:
„Избрали сме тази кауза, поради нитоската екологична култура на населението и не добре развитата инфраструктура за разделно събиране на отпадъците. В нашия град не са създадени необходимите условия за водене на природосъобразен живот. Точно поради това смятаме, че трябва активно да се работи върху това ние сме млади хора, които осъзнаваме колко жизненоважна е връзката ни с природата и че трябва да я уважаваме, и да живеем в хармонията с нея.”
Измерени крайни цели на проекта:

  1. Създаване на съоръжението за намаляване на битовия отпадък;
  2. Посаждане на 20 дръвчета, пролетни цветя и храсти;
  3. Изграждане на общност от 10 съмишленика;