Актуално Програми публикации

Полуфиналисти – Стопли детското сърце

Видеото представя проект „Стопли детското сърце“, който се класира до полуфинал в Национален конкурс “Млад Благотворител” 2022 г.

Видеоклипът е създаден от ученици в 7-ми клас от от Средно училище „Отец Паисий“, град Мадан – Алиа Джуменова, Севима Машкова, Даяна Иванова, Борислав Бойков, Теодор Койнарчев, Алина Молайсенова, Евелина Заимова.

Поздравяваме ги за големите им сърца!

Ето и какво ни написаха учениците в проекта си:

„Стопли детското сърце“ е името на нашия проект. Надяваме се и вярваме, че отправяме послание към малки и големи, стари и млади в каузата да помагат и не само по празници, а винаги, когато имат възможност. Целта е да подкрепи деца, лишени от родителски грижи в ЦНСТ – с. Павелско, където в момента има 9 деца. След проведен разговор с Директора на ЦНСТ –с. Павелко, бяхме информирани, че от всички тях момчетата са 6, момичетата -3. Състава на групата: първи клас – 1 момче, 3 клас – 1 момче и 1 момиче, 4 клас – 1 момче, 5 клас – 1 момче и 1 момиче, 6 клас – 2 момчета, 7 клас – 1 момиче.
Чрез планираните дейности ще покажем добро партьорство, всеобщо забавление и подобряване на спортните ни умения. По този начин ще докоснем истински техните сърца. Надяваме се, че ще успеем да им предадем посланието, което ни мотивира да се включим в пороекта, а именно че се нуждаем от обич, ласка и разбиране, за да греят очите ни, да туптят сърцата ни и да се роят мечтите ни. А това ни дава силата да се борим с трудностите и да постигаме целите си.”

Защо изпбахте тази кауза?

“Избрахме тази кауза, защото осъзнаваме колко важни и значими са родителите за всички нас. Подкрепата, която получаваме от семействата си е пътят към успеха. Борбата в настоящето и успехите в бъдеще ни правят по-силни и борбени. Смятаме, че подавайки приятелска ръка, споделяйки общи интереси и забавлявайки се заедно ще внесем разнообразие в нашето ежедневие. Разбираме, че не можем да им осигурим семейния уют, но осъзнаваме, че можем да бъдем с тях, когато най-малко ни очакват . Ще се постараем да се почувстват важни и значими, защото няма нищо по-ценно от това, да имаш някого до себе си. В тази кауза сме посветени от години, защото сме реализирали благотоворителни инициативи в училище и в града, в подкрепа на сираците в училище. Именно затова решихме да продължим, защото има смисъл в това начинание.”