Актуално Програми публикации

Проект “Фолклорно съкровище” – гр. Пловдив

Представяме Ви видео, изпратено ни от екипа на проект “Фолклорно съкровище”. Проектът е сред полуфиналистите в национален конкурс “Млад Благотворител” 2021.
Благодарим на учениците от СУ “Любен Каравелов” гр. Пловдив за прекрасната идея и вложения труд! Успех!

Тематично направление: Съхраняване на музикалното наследство на България

Цел на проекта: “Създаване на фолклорна/ музикална библиотека – пространство за широк спектър от цели – четене, общуване, учене, игра, срещи и др. Място, в което се събират, организират, съхраняват и разпространяват ценни източници на информация за фолклорното богатство на българите. Достъпно пространство с разнообразни ресурси и инструменти, които представят и обогатяват музикалната култура, подпомагат обучението по музика, утвърждават и популяризират националните ценности, възпитават любов към изкуството. Място за общуване, срещи и съвместни дейности, творчество и експеримент – различно, вдъхновяващо и насърчаващо.
Искаме да дадем шанс на многобройните страници ценна информация, забравена и неизползвана, да излезе от частните домове, за да бъде споделена и съхранена. Библиотеката ще изпълнява функцията на музейна експозиция, в която ще бъде предоставен свободен достъп до богата информация от достоверна литература и би могла да бъде разделена на фонотека /различни видове звукови носители на ценна музикална информация /, литературна експозиция / текстова , нотна литература и партитури/ и етнографска сбирка.”