Актуално Видеогалерия Млад благотворител – новини 2024

Проект: “За(Действай) Доброто”, гр. Раковски

Видеото е създадено от ученици от гр. Раковски и гр. Пловдив от четири различни училища. То цели да представи каузата на младежите, с която те кандидатстват в Национален конкурс “Млад Благотворител” 2024 г.

В проектното си предложение, учениците са ни написали:

Каква е целта на проекта? “Целта на проекта ни е да подкрепим 77-годишната Мария Сарийска от Раковски, която живее сама от много години в изключително лоши условия и трудно се справя с обикновени битови задачи. Като най-голяма нужда тя определя липсата на изградена канализационна система в двора ѝ за обратна вода (тръби, по които да върви използваната от домакинството вода).”

Защо избрахте тази кауза? “Предпочитаме да помогнем на един човек, но по такъв начин, който наистина да подобри живота му, отколкото да разпръснем усилията си в голяма кампания, където ефектът няма да е толкова осезаем. Като част от доброволческата младежка организация в града, добре познаваме нуждите на местните хора и действията ни винаги са насочени към индивидуалните им потребности. По този начин се стремим да създадем една задружна общност, в която всички да си помагаме взаимно и да разчитаме един на друг.”