Актуално Програми публикации

Рая и Радостина творят добро

R i R

Рая и Радостина – момичетата от Русе с проекта “Създай-ЕКО-Дари” развиват дейността си, но преди да споделим какво подготвят, нека ви запознаем с чудесата, които са вече направени!!!

Ето тяхното писмо към нас:
“Здравейте, много сме щастливида споделим с вас дейностите, които успяхме да осъществим по нашия проект. Като те си имат своето начало преди конкурса “Млад Благотворител”.
Ще започнем приказката така…
През месец ноември взехме участие в доброволческата инициатива „Новата гора на Русе“, организирана от сдружение „СъГраждани“. Идеята за сплотяване на обществото с цел превръщане на старото сметище в гора чрез залесяването му, ни допадна и затова решихме да се включим в нея.
Успяхме да засадим два вида дръвчета, като се срещнахме с хора на всякаква възраст, което ни показа, че все още не е изчезнал интересът у гражданите да помагат на природата. Правейки добро и отделяйки от времето си, за да направят Земята едно по-чисто и приветливо място за бъдещите поколения.
Месец по късно по случай Международния ден на доброволеца подготвихме дванадесет еко торбички с домашно произведени ябълки, круши, орехи и моркови, набрани собственоръчно от нашите градини. Занесохме ги на децата от ЦНСТД и ЦРДУ и заедно приготвихме плодово смути.
Седмица преди наближаващите Коледни празници отново посетихме децата, като този път пресъздадохме традиционната българска атмосфера по празниците. За целта две наши съученички, които са част от танцов клуб „Зорница“, се съгласиха да покажат първите стъпки на Дунавско, Право и Дайчово хоро. Запретнахме ръкави и дружно подготвихме традиционна българска баница, целейки да се приближим максимално до уюта на семейната идилия по празниците.
Приказката не свършва дотук, а ще продължи и в идните дни.

Stay tuned…
Създай-ЕКО-Дари”

Конкурсът “Млад Благотворител” и реализацията на проектите се осъществява в партньорство и с подкрепата на Euroins Bulgaria