Актуално Програми публикации

“Сърце на Доброто” за проф. д-р Даниела Тодорова

Pr.Tod BTUОфициален гост във ВТУ “Тодор Каблешков” в деня на дипломирането на над 170 магистри беше Председателят на УС на фондация Благотворител – Станислава Рашева.
Два бяха поводите за гостуването. Официално, в присъствието на заместник ректорите, бе подписан договор между ВТУ “Тодор Каблешков” и фондация Благотворител за съвместно съдтрудничество за обучения и професионални специализации. А по време на официалната церемония по закриване на учебната година бяха връчени почетен плакет “Сърце на доброто” на ректора, проф. д-р, инж.-икон. Даниела Тодорова, както и грамота “Откривател на потенциал” за участието ѝ в журиращата комисия в Национален конкурс за благотворителни инициативи на ученици “Млад Благотворител” 2022.

„Сърцата на доброто“, те са изработени отекип ученици и учителката им от Средно училище “Юрий Гагарин“, Бургас, които спечелиха приз „Млад Благотворител“ през 2021 година с екологичния си проект “Magical glass”. Те и до днес превръщат отпадъчни продукти от стъкло и пластмаса, в медали, бижута и сувенири!

„Атмосферата и присъстващите на събитието – преподавателите, студентите и техните близки бяха изпълнени с вълнение, с приповдигнато настроение и с надежда за утрешния ден! Гости на събитието бяха заместник-министърът на транспорта и съобщенията г-н Дилян Берковски, председателят на НПСС г-н Даниел Парушев, г-н Младен Велков – президент на Президентски клуб – България, представители на НКЖИ, БДЖ – Пътнически превози, Холдинг БДЖ, Метрополитен ЕАД.