Актуално Програми публикации

Създава се кът на пчелите в гр. Рила

1АЕкипът на “BeeTheChange – да помогнем на пчелите“ създава уютен кът в библиотеката в гр. Рила! Ученикът от 8. клас Иван Гопин и неговия ментор и помощник в каузата Райна Пашова последователно и с отдаденост инвестират време и усилия като доброволци за каузата, след получена подкрепа за 1-во място в конкурса “Млад Благотворител”.

С нeтъpпeниe дeцaтa в Pилa очакват откриването на пчeлeн ĸът. Идeятa e тaм дa ce пpoвeждaт твopчecĸи aтeлиeтa, в ĸoитo мaлчyгaнитe дa изpaбoтвaт неща oт xapтия и филц, вълнa и ĸepaмиĸa, дoĸaтo cлyшaт бeceди и нayчaвaт пoвeчe зa нeoбиĸнoвeнoтo ceмeйcтвo нa пчeлитe.

Вече бяха набавени книги с богата информация за живота на пчелите, както и за възможностите да се грижим най-добре за тях. В библиотеката при читалище “Христо Ботев” в град Рила, може да се прочете и да се придобият знания за пчелите по най-различни теми – от медоносните растения, през забавни истории с пчели за деца, до лечението с пчелни продукти.

В началото на лятото деца и ученици засадиха медоносни цветя в сандъчета, които красят библиотеката. 

B библиoтeĸaтa вeчe пpиcтигнaxa и paфтoвe c шecтoъгълнa фopмa нa пчeлни ĸyтийĸи, красиви нови килими за уют, както и табуретки за удобство на малките посетитали. 

С нетърпение очакваме откриването на този малък свят, посветен на пчелите!

Фондация Благотворител осъществява конкурс за финансиране на благотворителни проекти на ученици “Млад Благотворител” вече 5 години. За втора успешна година увеличихме броя на проектите за реализация, както и фонда за финансиране на добрите дела на ученици и това се случва благодарение на подкрепата от Euroins Bulgaria.