Актуално Програми публикации

Стартира работа по “Живата вода на Утуля”

УтуляС радост съобщаваме за едно вдъхновяващо начало!
Стартира същинската работа на терен по проект “Живата вода на Утуля”! Дейсващите са силен екип ученици от Варна с ментор Адреяна Янкова, които спечелиха второ място в конкурс “Млад Благотворител” и финансиране за реализация 1500 лв.
Те се захващат да променят местността, и да съживят една занемарена чешма, помнеща богати истории!
Ето какво написаха учениците в страницата, създадена за проекта и която обещава да бъде дневник, описващ всичко случващо се: “Днес, 28 юли 2021 г., започна работата по осъществяване на проекта “Живата вода на Утуля”, финансиран от Фондация “Благотворител”.
Участници във фолклорната експедиция от СУ ХНИ – Варна , след като вчера за последен път наляха вода от старата чешма, днес почистиха пътеката и отстраниха падналото дърво.
В следобедните часове екипът се срещна с кмета на село Аспарухово, за да представи проекта. Мария Георгиева за пореден път оказа подкрепа и обеща помощ. Беше проведен разговор и с местен спонсор за бъдещо дофинансиране на проектните дейности.
Утре предстои трасиране и оформяне на пътеката към Утуля.”

Обещаваме да бъдем с учениците на всяка крачка и да споделяме постигнатото от техния екип! Много се вълнуваме!!!
Всички благотворителни и доброволчески мисии на ученици, които бяха избрани от жури да осъществят дейностите си в конкурс “Млад Благотворител” 2021, се реализират в партньорство и с подкрепата на Euroins Bulgaria.