Актуално Постигам по-висок успех – новини 2024

Стипендианти на фондация “Благотворител” получават “различни” стипендии

Фондация „Благотворител“ подкрепя със стипендия 17 стипендианти през учебната 2023/24 година.

За нас успехът на тези деца е постижение и ние с удоволствие ще проследим тяхното развитие както в учебния процес, така и личните победи през годината. Много от учениците и студентите са талантливи – рисуват, танцуват, свирят, занимават се сериозно със спорт.

Тази година, като 20-та поредна в работа по програмата, освен че отпускаме по-голям брой стипендии, имаме „различни“ стипендии за някои от стипендиантите, които се дават за положени усилия, доказан ентусиазъм за развитие и избор на професионално направление.

Екипът на фондация „Благотворител“ е благодарен на дарителите, които ни гласуваха доверие и повярваха в каузата да помагаме заедно на успешни млади хора, лишени от родителска грижа.

Програма „Постигам по-висок успех“ се реализира благодарение на подкрепата и в партньорство със “ЗД Евроинс”  и марка кафе “Baristo”.

„Различни“ стипендии през учебната 2023/2024 година получават:

Стипендии с подкрепата и по дарителска воля на „Президентски клуб – България“ – месечна стипендия по 400 лв.:
Ралица Коларова
Николай Нешев
Мариян Аврамов

Стипендии с подкрепата и по дарителска воля на частен дарител – месечна стипендия по 250 лв.:
Биляна Тодорова
Габриела Димова
Гергана Рускова
Илияна Маламова
Юлиана Спасова

Стипендия за професионален избор в областта на финанси и счетоводство и помощ в кариерно развитие с подкрепата и по дарителска воля на Грант Торнтон ООД (България) – месечна стипендия по 250 лв.:

Александра Божкова
Гергана Георгиева
Мелиса Аярова

Екипът на фондация “Благотворител” изказва огромна благодарност към журиращите в конкурса, защото всеки един от 5-те члена на журито вложи много лично време и емоционална ангажираност, посветени в прочит на всичко изпратено от кандидатите, както и в опознавателен разговор с младежите.

Журито на конкурса тази година е в състав:
– Гергана Димова – Директор Човешки ресурси „Еврохолд“ България – дългогодишен партньор.
– Иво Алексиев – независим публицист, PR и маркетинг консултант, има образование по Икономика, Философия и Политология от университет “Георг Аугуст”, Гьотинген/Германия и Алигени Колидж Мийдвил/САЩ.
– д-р Миглена Дамянова – старши учител по философия и гражданско образование. Магистър по право и социална философия. Доктор по „Философия на правото и политиката“.
– Татяна Христова – професионален коуч на лидери, обучител по професионално и личностно развитие, магистър Международни Икономически Отношения в УНСС.
– д-р Станислава Рашева – Председател на УС на фондация „Благотворител“, магистър Културолог, д-р по Източна философия.