Актуално Програми публикации

Три години „ЗД Евроинс” подкрепя „Млад Благотворител”

fb post 1181x1181pxl mbС наближаване на церемонията по връчване на грамотите на учениците, които в този момент творят своите добри дела, искаме да изкажем нашата огромна благодарност към дарителите, без които успешната подкрепа нямаше да бъде в тези мащаби.

“Застрахователно дружество Евроинс” АД подкрепя национален конкурс „Млад Благотворител“ за трета поредна година.
Заедно вдъхновяваме и обучаваме младите хора от ученическа възраст да бъдат съпричастни, като търсят и намират доброволчески каузи, създават проекти за тях и с наша помощ успяват да ги реализират.
Конкурсът дава възможност на ученици от цялата страна да представят идея за благотворителна кауза, с която могат лично да допринесат за доброто в средата, която живеят, общуват и се учат.
„ЗД Евроинс” АД, освен с финансова подкрепа, участва и със свой представител в журито на конкурса в лицето на Десислава Еленкова, която е мениджър „Маркетинг и комуникации”. Компанията е част от „Евроинс Иншурънс Груп”АД – една от най-големите независими застрахователни групи с дейност в Централна и Източна Европа. Това е отговорна задача, защото проектите, които получаваме от учениците са наситени с ентусиазма на младостта и с емоция, която съпровожда всяко желание да правиш добро.

Трудно е да се отличат действително тези проекти, които имат най-голям потенциал. За тези три години броят на получените кандидатури, които са оценени са над 130.

По думите на г-жа Еленкова – „Всяка година има по няколко проекта, които силно се отличават от останалите по идея, план и представен бюджет за реализация. Някои от проектите дори са стартирали, разработени са и имат нужда само от допълнителни финансови средства, за да направят проекта по-мащабен. Има надежда! В България растат много будни и креативни деца, които са отлични ученици и същевременно намират начин как да помагат на свои връстници и възрастни хора в нужда. Измислят и реализират, с наша помощ, оригинални еко проекти, с които да намалят битовите отпадъци, които замърсяват дивата природа.“