Актуално Програми публикации

Ученици събудиха нов живот в чешмата на Утуля

Utulya1Героите на Варна, така наричаме екипа доброволци, които спечелиха второ място в конкурса “Млад Благотворител” 2021.
През лятото и до сега те се погрижиха една запустяла чешма да заживее, да запее нов живот! Облагородиха месността около нея, изчистиха гората, създадоха уютен кът за почивка около чешмата и прекрасна пътека, водеща до вълшебното място!

Браво момичета и момчета! Благодарим и на учителката, която повежда учениците в този не лек проект с доброволчески ентусиазъм – Адреяна Янкова! Благодарим и на местната общност, които подкрепиха учениците в дейността им!

Ето и писмото, което ни изпрати екипа от проекта „Живата вода на Утуля“:

✍️ “Щастливи сме да ви съобщим, че използвахме лятото, за да работим по възстановяването на любимата ни чешма Утуля. Имахме препятствия и трудности, но с помощта на фондация „Благотворител“ и на спомоществователи успяхме да свършим много работа. Пътеката към чешмата е почистена, укрепена, настлана с чакъл. Парапет опасва най-стръмната част от нея. Цялото място около чешмата е почистено и възстановено в автентичния му вид. Проектът за информационна и за указателна табела е готов. Започваме да организираме събитие за приключване на проектните дейности на 16 октомври в село Аспарухово. Денят е нарочно избран, защото тогава е съборът в любимото ни село.
Утуля очаква посетители, които да посрещне с приятен ромон, да утоли жаждата им с живата си вода и да изпрати с приятния спомен, че са били на магично място.”

Този проект се превърна в реалност и благодарение на партнорството и подкрепата, която конкурса за благотворителни инициативи на ученици “Млад Благотворител” получава вече втора година от Euroins Bulgaria.