Актуално Млад благотворител – новини 2024

Учениците от екип “Мисля със сърцето си” с успешна благотворителна изложба

В предпразничните дни, когато човечеството си припомня жертвата направена в името на доброто, е най-смислено да осъзнаем, че доброволчеството е именно един такъв акт останал в сърцето на хората. Естествения човешки подтик да дадеш от себе си в името на другите, било то време, умения или материални блага.

Ние имаме щастието да познаваме и да работим с младежи доброволци, които горят в каузата си да правят добро безвъзмездно! Такива са всички момичета и момчета, които работят по своите проекти, избрани и  подкрепени в конкурс “Млад Благотворител”.

Състоя се първа благотворителна изложба на добротворците от Професионална гимназия по лека промишленост, екология и химични технологии. Те спечелиха подкрепа за дейността си по проект “Мисля със сърцето си” като финалисти в Национален конкурс за благотворителни каузи “Млад Благотворител”.
Учениците споделят, че по време на изложбата са изпитали “най-щастливите мигове на удовлетвореност от сбъднати желания и направено добро! Виктория, Дарена, Зорница, Наско, Божко, Асен и Христо вложиха сърце и талант в картините, които представиха на изложбата. Каузата на учениците в проект “Мисля със сърцето си” е да дарят усмивка на деца и младежи от социалните домове в Ямбол като организират изложби на техни и свои творби.

Свои съмишленици учениците откриха в екипа на Операция „Плюшено мече“, те съдействаха на нашите доброволци, като ги свързаха с талантливи младежи, които са подкрепени от тях. Колегите ни от Операция „Плюшено мече“ осигуриха материали за рисуване и възможността младежите, които са от уязвими социални групи да участват със свои картини в изложбата, организирана от нашите доброволци.

Приходите от даренията направени за картините възлизат на 675 лв.

Събраните средства са преведени по сметката на фондация “Благотворител” и очакват да приведем в действие решението на журито, за награди и разпределяне в награди на отличените творци от социалните заведения.

От екипа на проекта замислят съвместно приключение с подкрепените деца и младежи, а именно пътуване до морето, разходка по плажа и разбира се забавления.

Конкурс “Млад Благотворител” се осъществява в партньорство и с подкрепата на Евроинс Иншурънс Груп.