Млад благотворител - новини 2023

В Национален конкурс “Млад Благотворител” 2023 година, един от проектите – победители е “Катерина мома по света”

В Национален конкурс “Млад Благотворител” 2023 година, един от проектите – победители е “Катерина мома по света”, негов автор е Биляна Тодорова, ученичка от Стара Загора.

Срещата на Биляна с известния рап изпълнител Оми Ранасинха не е случайна. Тя е една от изявите на партньорството между две български организации – Фондация Благотворител и фондация Цейлон Проджект Интернешънъл. И двете организации работят в подкрепа на деца и ученици, но ние работим в България, а те помагат в далечната островна държава Шри Ланка.

Идеята на Ива Панцери да създаде мост между двете държави с проекта “Музика без граници” беше повод да се запознаят Оми, който работи във фондацията, но е талантлив, известен музикант, а също TV водещ и Биляна, която е стипендиант на фондация Благотворител и от малка пее, танцува, развива таланта си с множество изяви в детско-юношеска студия за сценични изкуства “Allegra”.

ОБЕЩАВАМЕ: Ще разказваме много за проекта на двамата изпълнители и как гласовете и различните култури се преплитат в обща песен, но днес искаме да ви представим Оми Ранасинха.

Той в момента е в България и ще бъде тук до август месец. Работи по проект на фондация Цейлон Проджект Интернешънъл, но един от важните му ангажименти е аудио и видео запис на песента с Биляна.

Запознайте се с Оми!

Оми Ранасинха е шриланкийски рапър и хип хоп изпълнител, носител на наградата за най-добър изгряващ музикален артист на Шри Ланка през 2014 г. , както и за най-добра рап песен през 2014 и 2015 г.

Освен на музиката, Оми се посвещава и на телевизията и в своята страна е обичан водещ на младежки и музикални програми.

От години Оми участва в много каузи с благотворителен характер, подпомагайки деца и младежи. Тази негова дейност го довежда и в България. След като научава за българската фондация Цейлон Проджект Интернешънъл, чиято безкористна цел е да подкрепя деца в най-голяма нужда, като приоритетно е насочена към училищата и образователните структури в Шри Ланка и в България, Оми решава да работи безвъзмездно за фондацията и да популяризира нейните програми. “В България има много и изключително талантливи младежи” – споделя шриланкийския рапър. Една от тях е Биляна Тодорова от Стара Загора, стипендиант на Фондация “Благотворител” по една от техните програми “Постигам по-висок успех”, предназначена за младежи в неравностойно положение.

Радвам се, че мога да подкрепя проекта на Биляна и заедно да направим една прекрасна песен, съхранявайки фолклора и музикалното наследство на България. “Музиката не познава граници и предразсъдъци и младите хора, които носят в себе си музикалния талант, трябва да бъдат насърчавани и подкрепяни по всякакъв начин.”