Актуално Млад благотворител – Жури 2024 Млад благотворител – новини 2024

Валерия Чанкова с коментар на проектите в “Млад Благотворител” 2024 г.

Всеки член от журито е дарител на време, опит, подкрепа в каузата ни! За нас е важно, че всеки един от 7-те ни журиращи е приел и за своя, мисията да изберем със сърце и ум финалистите в Национален конкурс “Млад Благотворител”!

Помолихме всеки от журиращите да направи коментар на получените проекти от учениците през 2024 година.
Днес представяме гледната точка на журиращата Валерия Чанкова.

 Коментар на проектите от 2024 година:
– Добри проекти като цяло. Почти всички са с коректно поставени цели и ясна визия как да бъдат изпълнени. Правят впечатление проектите, които имат размах и амбиция за национален обхват.

– За съжаление проектите с оригинална идея или комбиниращи няколко цели не са много тази година. За следващия конкурс такъв подход би бил печеливша карта на новите кандидати.

Представяне:
Валерия Чанкова завършва Журналистика в „СУ Климент Охридски“ и от тогава има над 20 години стаж в телевизионна журналистика.

Професионалният ѝ път започва през 2003 г. като стажант в сутрешния блок „Тази сутрин“ по bTV. Следват няколко години като репортер в предаването, през които разказва на зрителите множество истории – по-голямата част от тях засягат социални, здравни и екологични проблеми, на които се търси решение.

През 2009 г. Валерия става продуцент на „Тази сутрин“. През 2013 г. започва работа в NOVA като изпълнителен продуцент на „Здравей, България“ с водещи Анна Цолова и Виктор Николаев и на „Събуди се“ с водеща Мирослава Иванова.

През годините е работила с много от познатите лица в телевизионен ефир, а при важни събития, като избори за Народно събрание, за местна власт и за президент, както и при други големи извънредни събития, е част от екипа, който подготвя специалните предавания.

За кратко през 2018 г. става консултант на „На кафе“, като част от екипа, с който предаването напълно променя своя облик и се превръща в развлекателно със силно репортерско участие и с ко-водещи, които всеки ден застават в ефир до Гала.

През 2019 г. Валерия се завръща в bTV, вече като продуцент в bTV Новините. Докато е репортер и продуцент, Валерия се занимава и със социални теми и с каузи, които “излизат извън екран” и заживяват свой живот.