Постигам по-висок успех - представяне 2023

Виктория

Виктория Нисторова е на 18 г. от гр. Габрово. На 14 г. е настанена в ЦНСТ за деца без увреждания – Габрово, към Сдружение „SOS Детски селища България“. В момента е ученичка в 12-ти клас в ПГ по туризъм “Пенчо Семов”, гр. Габрово. Завършила е миналата учебна година с отличен успех (5,73). Освен тази година, тя е била стипендиант на Фондация “Благотворител” и преди една година.

Виктория вярва, че ученето и знанията водят до реализиране на мечтите. Желае да кандидатства по специалност “Педагогика” в гр. Велико Търново или гр. София, и за да я приемат, в момента набляга на ученето. Счита, че по този начин прави крачка към реализиране на мечтата си, да стане детска учителка. През миналата учебна година е имала няколко успеха: спечелила е първо място на състезание по сервиране и участие по проект Еразъм, по който е изкарала две седмици в Германия. По думите й, това е допринесло за нейното обогатяване със знания за други култури и запознанства с интересни хора. Освен това миналото лято е получила първата си заплата, работейки като сервитьорка и като продавач-консултант в м-н “Хиполенд”. Виктория определя себе си като спокойна и толерантна. Обича България и счита, че ако стане детска учителка, работата с децата ще бъде нейният принос към бъдещето на страната ни.

В есето си на тема “Нашите избори показват кои сме ние всъщност далеч повече от нашите умения”, Виктория е написала: “За мен значим е този отделен човешки избор, който допринася за развитието на общото, а не само на личните ни интереси. … Може да имаме сто умения, но ако са неприложими в избраната от нас действителност, ще са безсмислени и времето, и енергията, отделени за тях. И така, аз избирам да уча; да следвам пътя, който съм си избрала, и да се боря за мечтите си. Така ще покажа и на себе си, и на другите, коя съм аз всъщност – с моите възможности, с моите начини, с моите желания, с моите действия.”